Despre mine

Salut!! Eu sunt Ana și sunt doctor de animăluțe. 🙂 Sunt un veterinar COOL pentru că am de gând să ating orice subiect, chiar și pe cele ocolite și mai puțin discutate și să răspund la orice întrebare, curiozitate și provocare de-a voastră, a  cititorilor mei. Mi-am propus să confirm sau să spulber marea  majoritate a miturilor ce există în legătură cu creșterea  și îngrijirea corectă a animăluțelor, pentru că de multe ori ne luăm după ce auzim ba la unul, ba la altul, dar nu avem certitudinea că procedăm întotdeauna corect. Acest blog l-am creat din suflet și este dedicat vouă, celor mai responsabili părinți de patrupezi care vor să facă totul ca la carte și să le ofere copilașilor lor cea mai bună ingrijire, cu sfaturi de la specialist . Pentru curioși, am să va spun pe scurt povestea mea!

Totul a început de la Brandy….Nu, nu la băutură mă refer!!

Brandy a fost motivul pentru care am avut curajul și determinarea să devin medic veterinar, pentru că dorința am avut-o de când mă știu, însă nu o puteam vedea împlinită, mi se părea un obiectiv mult prea greu de atins. Însă Brandy mi-a schimbat întreaga perspectivă și viziune și m-a ambiționat enorm.

Brandy a fost  câinele cu care am crescut: un cocker spaniel auriu și minunat!  A fost prietenul meu cel mai bun în anii copilăriei și m-a părăsit mult prea devreme zic eu (la doar 13 ani), în anii adolescenței.

La vremea aceea aveam doar 14 ani și nu aveam nici un fel de cunoștiințe medicale, eram doar o simplă abonată la revista „Câinele meu” , am și acum colecția!! ?

Totuși, felul în care mi-a fost tratat atunci cel mai bun prieten, nu m-a convins că nu se putea mai bine!

Am învinuit incompetența medicilor pentru pierderea mea și am jurat că o să ajung un doctor cel puțin mult mai bun decât ei și voi salva cât mai multe vieți necuvântătoare.

În ciuda obstacolelor întâlnite de-a lungul marelui drum, visul a devenit realitate, iar promisiunea nu a fost uitată și o îndeplinesc ori de câte ori imi este cu putință și o fac din tot sufletul.

Consider  că am reușit să îmbin perfect noțiunile teoretice pe care le am și pe care le multiplic în permanență prin participări la cursuri de specializare, workshopuri, congrese, simpozioane cu experiența în clinică de peste 8 ani (lucrez încă de pe vremea studenției!) și vreau să ajungă un pic din toate acestea și la voi, pentru că, din păcate, mi se întâmplă mult prea des să observ că sunt multe lucruri aparent banale încă neștiute de către voi, părinții de animăluțe. Vreau să vă învăț să fiți responsabili și să luați decizii bune atât pentru voi cât și pentru animăluțul vostru. Puteți să aveți un animăluț sănătos, fericit și echilibrat cu un minimum de efort, doar să citiți și să mă întrebați absolut orice vă trece prin cap!

Și ca să închei într-un vibe mai bun, Stoker, un alt Cocker Spaniel  minunat, îmi este alături din noiembrie 2015, pentru a-mi aduce aminte zi de zi de promisiunea făcută și de a-i aduce un omagiu lui Brandy, cel care va rămâne unic și de neînlocuit în sufletul meu. Te iubesc Brandy, nu am să te uit niciodata!