Othematoamele sau hematoamele auriculare la caini si pisici

by ana

Aveti grija de sanatatea urechilor cainilor si pisicilor!
Otitele cainilor si pisicilor, adica afectiunile urechilor, netratate, pot duce la formarea othematoamelor, adica acumularea de sange la nivelul pavilionului urechii, din cauza spargerii vaselor de sange de la acest nivel consecutiv scarpinarii excesive ori a scuturarii din cap!

Acumularea de sange la nivelul pavilionului urechii la caine
Othematom pisica

Tratamentul hematomului auricular la caini si pisici:

Othematomul se remediaza chirurgical, pentru ca de cele mai multe ori tratamentul conservator nu da rezultate, iar othematomul recidiveaza de cele mai multe ori, daca nu a fost intervenit chirurgical.

Urechea unui caine dupa interventia chirurgicala pentru hematomul auricular, in functie de tehnica chirurgicala aleasa de fiecare medic in parte. Imaginea este preluata.

Toby, Springerul din imaginile de mai jos, este un mascul in varsta de 12 ani, si are la activ si ceva probleme cardiace, care a facut imposibila interventia chirurgicala. In cazul lui, othematomul s-a vindecat spectaculos doar prin tratarea otitei cu tratament specific (picaturi speciale pentru urechi pentru caini) si aplicarea bandajelor compresive, pentru a impiedica accumularea sangelui atunci cand cainele scutura din cap!
Nu am o poza inainte de aplicarea bandajului, dar imaginati-va ca am drenat 65 de mililitri de sange din urechea lui! Al doilea drenaj a exteriorizat 25 ml, iar la al treilea control, deja urechea era normala, fara pic de lichid, cum vedeti in a doua imagine.
Purtarea gulerului este obligatorie in aceasta perioada, pentru ca altfel bandajul nu ar rezista!
Toby avea o otita cronica, pe care proprietarul nu a depistat-o la timp.
Mergeti la controale de rutina cu blanosii, pentru a evita astfel de intamplari nefericite. Atunci cand observati ca pisica sau cainele vostru scutura din cap sau se scarpina excesiv la nivelul urechilor, nu stati pe ganduri, mergeti la medicul veterinar!
Fiti cool si responsabili in acelasi timp!

Bandajul compresiv pentru reducerea hematomului auricular la caine
Urechea lui Toby, dupa 2 drenaje efectuate, cu purtarea bandajului compresiv timp de 2 saptamani!

Te-ar putea interesa si...

Leave a Comment

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu folosirea acestora. Sunt de acord Detalii