CoolVet
  • Acasa
  • Despre mine
  • Articole blog
    • Medicină pentru toți
    • Alimentație
    • Mit sau realitate?
    • Curiozități
    • Recomandări
      • Câini
      • Pisici
      • Animale exotice
    • Pentru veterinari
  • ***NOU! Consultatii video***
  • Vlog
  • Contact
Articole Recomandate
Câinii și bebelușii: pregătirea câinilor pentru aducerea pe...
Aceleași patologii, o abordare terapeutica diferită
Othematoamele sau hematoamele auriculare la caini si pisici
Câinele meu vomită! Cauzele și simptomele vomei la...
Câinele meu bea prea multă apă! Ce e...
Recompense pentru caini gatite in casa din ficat...
Coronavirus (Covid19) la caini si pisici. Interviu cu...
Obezitatea la pisici. Dieta pisicilor grase
Toxoplasmoza la pisici, câini și femeile însărcinate
Câinii Au Voie Să Mănânce Banane??

CoolVet

Explicațiile specialistului pe înțelesul tuturor

  • Acasa
  • Despre mine
  • Articole blog
    • Medicină pentru toți
    • Alimentație
    • Mit sau realitate?
    • Curiozități
    • Recomandări
      • Câini
      • Pisici
      • Animale exotice
    • Pentru veterinari
  • ***NOU! Consultatii video***
  • Vlog
  • Contact
CâiniPisiciRecomandări practice

5 Pași De Urmat Înainte De A Calatori Cu Câinele Sau Pisica In Uniunea Europeana

Dacă tot a venit vara și perioada concediilor e în floare, m-am gândit că mulți dintre voi vă doriți să-i aveți alături de voi în vacanță și pe micii simpatici blănoși, dar gândul că procedurile premergătoare sunt complicate vă face de multe ori să renunțați, mulți dintre voi nici nu mai încearcă.

Drept urmare, am simplificat totul pentru voi, cu o listă de numai 5 pași obligatorii de urmat! Regulile sunt aceleași atât pentru câini, cât și pentru pisici. Lista cu cei 5 pași e valabilă și în cazul în care călătoriți cu mașina sau zburați cu avionul.

1. Mergeți la medicul veterinar pentru vaccinarea câinelui sau a pisicii voastre cu cel puțin 22 de zile înainte de ziua plecării din țară!

De ce 22 de zile? Pentru că unul din punctele obligatorii pe care trebuie să le îndeplinești pentru plecarea cu animăluțul din țară este ca acesta să fie vaccinat antirabic cu minim 21 de zile înainte de ziua plecării, timp necesar organismului formării de anticorpi impotriva acestei boli. Astfel, câinele sau pisica ta e protejată imunologic împotriva bolilor infecțioase împotriva cărora a fost vaccinat și astfel nu va fi un pericol nici pentru alte animale.

Pe langă vaccinul antirabic, pisica sau câinele tău va fi vaccinat și împotriva altor boli cu potențial contagios. Citește aici totul despre vaccinarea animalelor de companie!

  • Vaccin antirabic preț ! Vaccinul antirabic nu va costa mai mult de 50 de RON, dar ține cont de faptul că pe lângă vaccinul antirabic, vei mai avea nevoie și de alte vaccinări, toate vaccinurile împreună, nu vor depăși 100-120 RON.

2. Microciparea câinilor și a pisicilor!

Acest pas este obligatoriu atât pentru câini, cât și pentru pisici! Dacă ești sceptic sau doar curios în ceea ce privește microciparea, te invit sa afli totul despre această procedură aici.

Microcip preț: Prețul unui microcip pentru câini și pisici variază în funcție de fiecare clinică veterinară, dar în medie va oscila între 50-100 ron.

3. Pașaport pentru câini și pisici!

Pașaportul pentru câini și pisici este un act obligatoriu ce se eliberează de către medicul veterinar  în orice cabinet sau clinică medicală veterinară autorizată.

Pașaportul câinelui sau pisicii ți se va da direct legalizat și cu toate ștampilele puse, nu este nevoie să mergi tu cu el la Direcția Sanitar Veterinară pentru legalizare așa cum trebuia altădată. Pentru eliberarea pașaportului câinelui sau pisicii ai nevoie de carnetul de sănătate al animăluțului și de buletinul tău, atât! Super simplu!

Pretul unui pasaport pentru caini si pisici

Pretul unui pasaport pentru câini și pisici variaza in functie de fiecare cabinet. In medie, pretul unui pasaport pentru caini si pisici poate oscila intre 50-100 RON.

Cat timp este valabil pasaportul pentru caini si pisici?

Pașaportul pentru câini și pisici nu are o perioadă de valabilitate precum pașapoartele oamenilor. Dacă el este un pașaport cu serie unică de înregistrare (ca cel din imaginea de mai jos), el va fi valabil până ce vor apărea alte modificări în lege.

4. Examenul clinic general făcut cu o zi înainte de plecare!

Este un consult de rutină, iar dacă îmi permiteți o mică glumă este ca atunci cînd îți verifici presiunea roților, uleiul și lichidul de parbriz înainte de orice plecare cu mașina. 

Fix cu 24 de ore înainte de a pleca din țară, mergi la medicul veterinar pentru un consult rapid, iar dacă animăluțul este sănătos și apt pentru un transport, medicul veterinar va pune viza pe pașaport, iar voi puteți pleca liniștiți în vacanță. Aveți grija! Viza este valabilă doar 24 de ore!

5. Deparazitare internă și externă la zi

Deparazitarea internă și externă a câinelui sau pisicii tale este obligatorie tot cu 24 de ore înainte de plecare și vor fi făcute în cadrul consultui general din preziua plecării.

În concluzie, totul este extrem de simplu și se rezolvă cu cel mult 2 vizite la medicul veterinar: o vizită pentru vaccinare antirabică și microcipare dacă este cazul, și alta pentru viza medicală și deparazitări.

Vaccinul antirabic este valabil 1 an de zile, deci nu necesită repetarea la fiecare plecare din țară! Dacă cel precedent este încă valabil, trebuie să mergi la cabinetul veterinar doar cu o zi înainte de plecarea din țară pentru urmarea celorlalți pași enumerați mai sus.

Nu uitați de trusa de prim ajutor pe care trebuie să o aveți în permanență la voi pentru a nu fi luați prin surprindere de niciun eveniment neplăcut!

Acestea fiind spuse, vă urez un concediu plăcut alături de dragii voștri prieteni blănoși și pufoși!

Fiți cool și responsabili în același timp!

Al vostru, Cool Vet.

5 Pași De Urmat Înainte De A Calatori Cu Câinele Sau Pisica In Uniunea Europeana was last modified: mai 18th, 2020 by ana
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
Articolul anterior
Trusa medicală/de prim ajutor pentru câini și pisici
Articolul urmator
Câinii Au Voie Să Mănânce Banane??

Te-ar putea interesa si...

Câinii și bebelușii: pregătirea câinilor pentru aducerea...

Trusa medicală/de prim ajutor pentru câini și...

Nevoi și Îngrijiri Speciale Ale Câinilor Și...

Toxoplasmoza la pisici, câini și femeile însărcinate

Detartrajul câinilor și pisicilor. Cum și când...

Cum protejăm câinii de căldură. Sfaturi de...

Obezitatea la pisici. Dieta pisicilor grase

Câinii Au Voie Să Mănânce Banane??

Othematoamele sau hematoamele auriculare la caini si...

24 comentarii

Carpatorea Ilie iulie 6, 2019 at 2:36 pm

De bun ajutor acest articol

Reply
ana decembrie 26, 2019 at 12:30 pm

Multumesc!

Reply
Daniel Dorobantu noiembrie 1, 2020 at 6:37 pm

Super articol, multumim!

Reply
ana noiembrie 7, 2020 at 2:22 pm

Cu drag, multumesc pentru aprecieri!!

Reply
Marian februarie 27, 2021 at 5:41 pm

Dacă nu au trecut cele 21 de zile și trebuie să treci vama ,ce se poate intampla? Care sunt consecințele?

Reply
ana martie 3, 2021 at 1:24 pm

Este posibil sa nu va lase sa treceti vama, sa va intoarca din drum, ori sa va opreasca catelul acolo, sa il tina in carantina, si apoi sa vi-l trimita inapoi sau nu. Depinde de tara unde mergeti, in uk nu aveti nicio sansa, pentru ca verifica totul, cu siguranta. Daca mergeti in alte tari e posibil si sa treceti neobservat,dar nu recomand, riscurile sunt enorme.

Reply
Gabriela septembrie 14, 2021 at 12:11 pm

Bună ziua! Motanului meu ii expira antirabicul pe data de 16.09.2021 i.am făcut astăzi 14.09.2021 urmatorul vaccin antirabic, întrebarea mea este tot trebuie sa aștept 21 de zile pentru a putea ieși cu el din tara , având în vedere ca nui expirase primul vaccin de antirabic ?

Reply
ana septembrie 24, 2021 at 11:27 am

Nu trebuie sa asteptati cele 21 de zile daca vaccinurile au continuitate intre ele, ca in cazul de fata!

Reply
Andreea Balica noiembrie 8, 2020 at 10:32 am

Daca sa gresit data valabilitatii unui vaccin pe pasaport ce se poate face pt a fi corectata? Am facut toate demersurile pt a-mi aduce catelul in Uk dar am observat ca data valabilitatii la rubrica alte vaccinari e gresita ! Si trebuie neaparat scris cu pixul vaccinul antirabic sau e destul doar sticker-ul ca pe al meu e doar sticker-ul lipit?

Reply
ana noiembrie 11, 2020 at 9:04 pm

Daca s-a gresit data valabilitatii vaccinului, ceea ce este putin probabil, trebuie sa va intoarceti cu pasaportul la medicul veterinar care a facut greseala! Pasaportul nu este valabil daca are taieturi sau corecturi! Medicul veterinar trebuie sa puna parafa peste orice taietura sau corectura, altfel se anuleaza! In cazul unei greseli foarte mare care nu se poate corecta, medicul vet va inlocui pasaportul cu unul nou. Stickerul este suficient. De ce credeti ca s-a gresit? ce vi se pare a fi eroare?

Reply
Chris aprilie 9, 2021 at 3:11 pm

Dar eu vreau sa plec definitiv în Spania și am 15(cincisprezece) pisici.Nu am cui sa le dau spre adopție iar de abandonat,nu încape discuție.Nu e nici o glumă,fiul meu îmi cumpără casă la curte pentru că ador animalele,eu le-am salvat de puiuți și nu renunț la ele.Astept răspunsul dvs.Cu respect,Chris

Reply
ana aprilie 10, 2021 at 10:12 am

Nu inteleg intrebarea! Cu ce pot sa va ajut??

Reply
M mai 30, 2021 at 11:21 pm

Deparazitarea internă și externă cât este valabila?

Reply
ana iulie 24, 2021 at 5:54 pm

Deparazitarea externa: depinde ce folositi. Majoritatea solutiilor spot on sunt valabile 1 luna, dar exista si produse valabile 3 luni. De asemenea exista zgarzi antiparazitare cu valabilitate de pana la 8 luni!!! Deci atentie mare la ce produs cumparati si cititi prospectul !!

Deparazitarea interna se recomanda la 3 luni, dar ea poate fi „valabila” si mai mult, dar si mai putin, depinde foarte mult de fiecare individ in parte si de expunerea la fecale contaminate sau alte obiecte contaminate. Spre ex, daca avem un caine cu coprofagie (ce mananca fecale), il pot deparazita intern astazi, iar el maine sa se contamineze inapoi. Si exemplele pot continua. De aceea se recomanda la fiecare 3 luni administrarea unor medicamente antiparazitare, in scop preventiv. Sanatate multa!

Reply
Andreea iulie 14, 2021 at 2:44 pm

Bună ziua dacă cumpăr un câine din Italia și nu are împlinite 3 luni pentru a i se face antirabic ul pot sa îl trec vama în România și îl fac acolo?

Reply
ana iulie 24, 2021 at 4:56 pm

In Romania, cat si in UK, cainele trebuie sa aiba neaparat vaccinul antirabic facut, si 21 de zile de la acest vaccin, pentru a putea parasi tara. Nu cunosc in detaliu legile cu referire la acest aspect din Italia, dar fiind o tara in UE, banuiesc ca sunt cam aceleasi legi ca in Romania. Pentru siguranta, puteti accesa autoritatile din Italia, si intrebati acolo. Sanatate multa!

Reply
Florina iulie 21, 2021 at 6:51 am

Am tot citit prin normele europene si am vazut ca trebuie pasaport, cip si vaccin antirabic. Este oficial necesar acel control valabil 24 de ore? Traiesc in Olanda si doresc sa vin in Romania iar medicul de aici mi-a spus ca nu este necesar acel control. Pot avea probleme in timpul calatoriei?

Reply
ana iulie 24, 2021 at 4:49 pm

Buna ziua, teoretic nu aveti nevoie de el, dar este bine sa fie facut si trecut in pasaport. Probleme puteti avea, depinde de persoana care va controla pasaportul , este fix o chestiune de noroc, nu este nimic sigur, de aceea va recomand sa faceti totusi consultul inainte de a calatori. Sanatate multa!

Reply
Loredana Iogea octombrie 9, 2021 at 5:26 am

Este obligatoriu sa punem cip la cățel daca plecăm cu el în altă țară ,de ex UK?

Reply
ana octombrie 17, 2021 at 8:59 am

Da, este obligatoriu. Pe langa microcip trebuie sa ii faceti si pasaport, schema de vaccinare trebuie sa fie completa, iar daca veniti in UK aveti nevoie de un certificat special.

Reply
Katie noiembrie 27, 2021 at 5:08 pm

Care este procedura obținerii pașaportului în condițiile în care pisica va trebui transportată în Norvegia, țară non-UE?

Reply
ana decembrie 13, 2021 at 9:09 am

Mergeti la orice cabinet veterinar si va avea nevoie de microcip si vaccinuri la zi pentru a i se putea emite un pasaport.

Reply
Diana decembrie 1, 2021 at 1:38 pm

Dacă pisica va trebui transportată către Norvegia, care ar fi normele suplimentare care trebuie să le îndeplinească animăluțul?

Reply
ana decembrie 13, 2021 at 9:08 am

Trebuie sa contactati autoritatea competenta din Norvegia, iar ei va vor spune de ce acte suplimentare aveti nevoie. Este responsabilitatea dvs sa faceti asta, nu a medicului veterinar. Cu informatiile primite trebuie sa mergeti la medicul veterinar si sa ii comunicati, iar acesta va completa actele necesare. Este posibil ca fiecare tara sa aiba reguli suplimentare propii , uneori ne dau certificate ori alte acte de completat De asemenea, trebuie sa verificati si cu compania aeriana cu care veti pleca daca vor cere ceva suplimentar, uneori sunt unele hartii de completat si semnat pentru medicul veterinar si din partea companiei.

Reply

Lasa un comentariu Cancel Reply

Urmareste-ma pe Yotube

subscribeAboneaza-te la canalul meu
«
Prev
1
/
5
Next
»
loading
play
CAINII SI BEBELUSII - [CUM SA LE FACI CUNOSTINTA IN SIGURANTA]
play
COPROFAGIA LA CAINI SI PISICI [De ce animalele isi mananca fecalele?]
play
GLANDELE PERIANALE ALE CAINILOR SI PISICILOR !!! [Golirea glandelor anale]
«
Prev
1
/
5
Next
»
loading

Urmareste-ma pe Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username

Urmareste-ma pe Facebook

CoolVet

Despre mine

Despre mine

Ana Simion

Când vine vorba de animăluțe putem fi cool și responsabili în același timp! Află care este secretul unei vieți pline de armonie alături de animăluțul tău, cu sfaturi direct de la specialist. >>> Afla detalii despre mine

Cele mai noi articole

  • Câinii și bebelușii: pregătirea câinilor pentru aducerea pe lume a unui nou-născut
  • Aceleași patologii, o abordare terapeutica diferită
  • Othematoamele sau hematoamele auriculare la caini si pisici
  • Câinele meu vomită! Cauzele și simptomele vomei la câini
  • Câinele meu bea prea multă apă! Ce e de făcut??
DESCARCA GRATUIT
TRIMITE
"Pasii Pentru A Alege Corect Un Animal De Companie"

Cele mai populare articole

  • Totul despre glandele perianale ale câinilor și pisicilor

  • Câinele meu vomită! Cauzele și simptomele vomei la câini

  • Sterilizarea la câini și pisici. Argumente PRO și CONTRA castrării la câini și pisici

  • Greșeli grave în alimentația câinilor și pisicilor

  • Babesioza, boala mortala a cainilor, transmisa de capusa. Cauze, Simptome, Tratament

Hai sa tinem legatura

Facebook Twitter Instagram Pinterest
Descarca GRATUIT "Pasii Pentru A Alege Corect Un Animal De Companie"
TRIMITE
  • Acasa
  • Despre mine
  • Articole blog
    • Medicină pentru toți
    • Alimentație
    • Mit sau realitate?
    • Curiozități
    • Recomandări
      • Câini
      • Pisici
      • Animale exotice
    • Pentru veterinari
  • ***NOU! Consultatii video***
  • Vlog
  • Contact

CoolVet @2017 | Toate drepturile rezervate. Nici un material nu poate fi copiat fara acordul scris al autorului | Realizat de Cristinne